Uutisia

Elokuva- ja tv-tuotantojen sovintoesitys hyväksyttiin

19.12.2017
Elokuva- ja tv-tuotantoja koskevan työriidan osapuolena olleet järjestöt ovat hyväksyneet keskiviikkona 13.12. syntyneen sovintoehdotuksen. Suomen Journalistiliiton, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton Temen sekä työnantajia edustavan Palvelualojen työnantajat Paltan hallinnot käsittelivät ja hyväksyivät sovintoehdotuksen torstaina 14.12.

Viisi neuvottelutulosta journalisteille

4.12.2017
Journalistiliiton valtuusto hyväksyi viisi neuvottelutulosta ylimääräisessä kokouksessaan 1. joulukuuta. Yhdelle sopimusalalle lakkovaroitus ja ylityökielto.

Journalistiliitto jätti 1.12. lakkovaroituksen elokuva- ja tv-tuotantoihin

4.12.2017
Suomen Journalistiliitto on jättänyt valtakunnansovittelijalle lakkovaroituksen, joka koskee elokuva- ja tv-tuotantojen työehtosopimuksen piiriin kuuluvia työtehtäviä. Sopimusalalla on noin tuhat työntekijää.

Kuusikko kokoontui ja jouhikko soi työmarkkinasyksyn startatessa.

30.10.2017
”Mitä liitto tekee minun hyväkseni” on edelleen puhututtava aihe. RTTL:n syksyn kuusikkopäivillä 6.-7. lokakuuta jäsenistön riveistä kumpusi monta huolen siementä. Miten vastaamme työnantajan ehdotuksiin Tes-neuvotteluissa? Miten jatkamme ja jaksamme YT-prosessien jälkeen? Mitä tarjoamme alan nuorille, riittääkö freelancereilla uskoa työtehtävistä vakituisten joukossa?