Etelän journalismin päivä lokakuussa

7.8.2012

Journalismin päivät järjestetään tänä vuonna alueellisina. Etelä-Suomen journalisminpäivät ovat Helsingissä Lume-keskuksessa 12.10.

Seminaarin pääalustajana on Lontoon yliopiston journalistiikan professori Roy Greenslade, joka on The Guardian -lehden johtavia kolumnisteja ja työskennellyt aiemmin useissa suurissa englantilaisissa lehdissä. Hänen puheenvuoronsa käsittelee median käyttöä poliittisen pelin välineenä. Greensladen puheenvuoroa kommentoivat päätoimittajat Mikael Pentikäinen Helsingin Sanomista, Atte Jääskeläinen Ylestä, Merja Ylä-Anttila MTV:stä ja Tapani Ruokanen Suomen Kuvalehdestä.

Sosiaalisesta mediasta vallan välineenä ovat keskustelemassa Demin päätoimittaja Anni Lintula, Avun päätoimittaja Marja Aarnipuro ja toimittaja-kirjailija Hanna Nikkanen. Tutkivan talousjournalismin haasteista puhuu Lumilapio -palkittu taloustoimittaja ja journalistiikan professori Tuomo Pietiläinen. Ohjelmaan kuuluun myös keskustelu aiheesta ”Media - raadontekijä vai oikeuden puolustaja” ja paljon muuta.Päivän päättää stand up koomikko Marja-Leena Runosen esitys ja kuohuviinitarjoilu.

Tilaisuuden järjestävät Radio- ja televisiotoimittajien liitto, Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liitto, Suomen freelance-journalistit, Helsingin Sanomalehtimiesyhdistys, Tutkivan journalismin yhdistys ja Politiikan toimittajat. Journalismin päivä järjestetään Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö Jokesin ja Suomen Journalistiliiton tuella.

Osallistumismaksu on 30 euroa, työttömät ja opiskelijat 15 euroa.

Lisätietoja RTTL:n toimistosta: Pirjo Munck, p. 09-1480 3382 tai pirjo.munck (at) yle.fi. Tapahtuman verkkosivut www.journalisminpaiva.fi