MTV aloitti yt-neuvottelut, vähennystarve 80 henkilötyövuotta

11.9.2012

MTV Oy ilmoitti 10.9. käynnistävänsä yt-neuvottelut, ja vähennysten arvioidaan koskevan noin 80 henkilötyövuotta. Neuvottelut koskevat yhtiön kaikkia yksiköitä paitsi Radio Novaa.

”Me emme vielä tiedä, millaisia toimia MTV on suunnitellut koskien MOT ry:n jäseniä. Saamme tietoa viimeistään ensi viikon alussa”, kertoo MTV:n Ohjelmatyöntekijöiden (MOT) puheenjohtaja Kari Pyrhönen.

MTV:n ohjelmatyöntekijöitä edustavat neuvotteluissa pääluottamusmies Reijo Nykänen, puheenjohtaja Kari Pyrhönen ja Suomen Journalistiliiton lakimies Petri Savolainen.

”Jos tunnet järjestäytymättömän kollegan joka tekee ohjelmatyötä, nyt kannattaa kannustaa liittymään liittoon. Ja liittyminen on syytä hoitaa heti! Ilmoittautumisesta voi kysellä lisää pääluottamusmies Reijo Nykäseltä (puh. 040 767 7037 tai reijo.nykanen(at)mtv3.fi).

Liittoon kuulumaton joutuu käymään neuvottelunsa periaatteessa yksin. Se ei ole helppoa. Yhdessä pärjää aina paremmin. Lisätietoa tulee heti, kun sitä on kerrottavissa, mutta voipi olla että asiat etenevät vasta ensi viikolla. Voimia kaikille!”, kirjoittaa Kari Pyrhönen MOT:n nettisivuilla (www.motry.net).

MOT:n hallitus ihmettelee kannanotossaan 10.9. yhtiön tuloksen nopeaa romahtamista.

”Olemme järkyttyneitä nyt ilmoitetuista saneeraustoimista. Vielä alkuvuodesta tuloskehitys näytti hyvältä, puhumattakaan siitä, että yhtiö on tehnyt viime vuodet toistuvasti hyvää, ellei erinomaista tulosta. Nyt ruotsalaisen omistajan Bonnierin kohtuuttomien tuotto-odotusten paineessa MTV:n johto painaa hetkessä paniikkinappulaa ja aikoo vähentää toimintoja tilanteessa, jossa MTV:n tavoitteena on kasvaa Suomen merkittävimmäksi uutis- ja ajankohtaismediaksi. Nyt ollaan tekemässä saneerausratkaisuja, jotka heikentävät ja kaventavat laatua.

Voidaan kysyä, eikö yhtiöllä ole hyvien vuosien jäljiltä lainkaan puskuria, jonka avulla voitaisiin päästä vaikeampien aikojen yli. Onko kaikki voitot siirretty viimeistä euroa myöten Ruotsiin? Eikö ruotsalaisella omistajalla ole mitään käsitystä tilanteestamme, johon kytkeytyy eurokriisi ja kulutuskysynnän heikkeneminen? Olemmeko pelkkä rahantekoautomaatti, joka on saneerattava heti parin kuukauden kuluessa tuloksen heikkenemisestä?

Yhtä lailla on kysyttävä, onko MTV:ssä tehty virheinvestointeja, jotka ovat kasvattaneet kuluja samaan aikaan, kun myynti on laskenut. MOT ry. edustaa Suomen journalistiliittoon kuuluvia ohjelmatyöntekijöitä pääosin uutis- ja ajankohtaistoimituksessa. Meidän osastoillamme ei ole tehty mitään merkittäviä kustannuksia kasvattavia uudistuksia vuosiin. Pidämme kohtuuttomana uutis- ja ajankohtaistoimintaan mahdollisesti kohdistuvia juustohöyläsaneerauksia, kun tälläkään hetkellä kaikkia työvuoroja ei saada säntillisesti täyteen.

Toivomme yhtiön johdolta järkeä, malttia ja ennen muuta avoimuutta nyt alkavien neuvottelujen edessä. Tuotannolliset neuvottelut on kohdistettava kaikkialle yhtiön ylintä johtoa myöten.”