Lehdistön sopimus syntyi, lakko peruustui

20.5.2013

 

Lehdistön uusi työehtosopimus tuottaa työntekijöille ainakin tuplasti sen mitä VKL halusi maksaa. Uhka lomaleikkauksista torjuttiin. Lakko peruuntui ja ylityökielto loppui.

Journalistiliitto ja VKL väänsivät lehdistönuudesta työehtosopimuksesta  viimeisiin tunteihin asti tiukasti. Valtakunnansovittelija Esa Lonka jätti sovintoehdotuksensa torstaina 16.5. kello 22.52.

SJL:n palkkaratkaisu on moniosainen. Se sisältää 1. kesäkuuta maksettavan 0,7 prosentin yleiskorotuksen, joka on lehdistön keskiansioilla noin  26 euroa kuukaudessa. Toinen korotus ajoittuu helmikuulle 2014, ja sen suuruus määritellään erikseen liittojen kesken. Perustana on syksyllä 2013 suurten sopimusalojen yleinen korotuslinja, josta vähennetään aikaisempi 0,7 prosenttia. Myös vuorolisiin tulee korotus 1. helmikuuta 2014. Sen suuruus on sama prosentuaalinen taso, joka palkankorotuksina maksetaan.

Luottamusmiessopimukseen SJL sai hieman parannusta. Jos paikallisesti sovitaan osaston luottamusmiehen valinnasta, sovitaan samalla tehtävästä maksettavasta korvauksesta, mikäli tehtävä edellyttää vapaa-ajan käyttöä.

Lue lisää: http://www.journalistiliitto.fi/uutiset/?x17675=15522606