Radio- ja televisiotoimittajien liitto huolissaan MTV:n ulkoistamisten seurauksista

14.8.2014

Radio- ja televisiotoimittajien liitto on huolissaan MTV:n ulkoistamisten seurauksista 

 

MTV Oy ilmoitti eilen, että 45 yhtiön työntekijää tv-lähetystoiminnasta ja -materiaalinhallinnasta sekä tv-tekniikan kehitys- ja tukitoiminnoista siirtyy ruotsalaisen Ericssonin kansainvälisen mediakeskuksen työntekijöiksi. Lisäksi kymmenen MTV:n työntekijää siirtyy yhtiön markkinoinnin promotuotannosta sekä kanava- ja uutisgrafiikan kehittämisestä vastaavan Valve Median palvelukseen. 

 

Vaikka irtisanomisia ei nyt tulekaan, olemme huolissamme siitä, mitä tapahtuu näiden työntekijöiden työehdoille sen jälkeen, kun nykyinen työehtosopimus umpeutuu vuoden 2016 marraskuussa. Katsomme, että yksi merkittävä motiivi tällaisille toimenpiteille on työantajan kannalta mahdollisimman edullisten työehtosopimusten hamuaminen. 

 

Työtekijöiden hajottaminen eri alihankkijoiden ja vuokratyöyhtiöiden palvelukseen on samalla pyrkimystä murentaa perustaa työntekijöiden edunvalvonnalta. Uskomme, että sokea halpatyövoiman tavoittelu ei ole pitkällä tähtäimellä myöskään mediayhtiön itsensä etu puhumattakaan työntekijöiden eduista ja asiallisesta kohtelusta. Parin viime vuoden aikana MTV:n työntekijät ovat joutuneet käymään liikaakin yt-neuvotteluja, irtisanomisia ja lomautuksia. Niiden jatkoksi toteutettavat ulkoistamiset kertovat siitä, kuinka kovat asenteet työelämässä vallitsevat. 

 

Ari-Pekka Sirviö

puheenjohtaja

Radio- ja televisiotoimittajien liitto ry

p. 040 519 0099