Radio- ja televisiotoimittajien liitto järkyttynyt MTV:n yt-uutisesta

21.4.2015

Radio- ja televisiotoimittajien liitto (RTTL) otti järkyttyneenä vastaan surullisen tiedon MTV Oy:n yt-neuvotteluista. Henkilöstön yhteenlaskettu arvioitu vähennystarve on jopa 125.

 Lukuun on laskettu mukaan vähennykset uudessa Mediahub Helsnki-yhtiössä, johon MTV ulkoistaa uutistyön. Yhtiössä vähennystarve on jopa 50 henkilötyövuotta. Se on noin kolmasosa siirtyvistä työntekijöistä.

RTTL on syvästi huolissaan MTV:n henkilöstön jaksamisesta alituisessa yt-karusellissa. Pari vuotta sitten yhtiö vähensi kymmeniä työntekijöitään ja nyt vähennys on vieläkin suurempi. Jo tähän asti työn paineisuus yhtiössä on ollut kohtuuton. Nyt yhtiö kiristää työtahtia vielä entisestään. Epävarmuus omista työpaikoista on myös omiaan heikentämään työssä jaksamista.

RTTL pelkää myös työntekijöiden edunvalvonnan heikkenevän, kun työtä ulkoistetaan yhä pienempiin erillisiin yhtiöihin. Työehtojen noudattaminen näissä yhtiöissä ei ole valitettavasti aina itsestään selvää.

Sisällöntuotannosta vastaavan henkilöstön näin raju vähentäminen ei voi olla vaikuttamatta MTV:n uutistuotantoon. On surullista, että MTV osoittaa näin jatkavansa journalismin alasajoa, joka on jo meneillään lehdistössä.

RTTL vetoaa MTV Oy:öön, jotta se ei lähtisi leikkausten tielle vaan huolehtisi henkilöstöstään ja omalta osaltaan kotimaisesta tiedonvälityksestä. Samalla RTTL toivoo jaksamista työntekijöille, joita yt-neuvottelut koskevat.

Lisätiedot: Ari-Pekka Sirviö, RTTL:n puheenjohtaja aripekka.sirvio@gmail.com GSM  040 519 0099