RTTL vaatii MTV:tä kunnioittamaan voimassa olevia tessejä

28.4.2015

RTTL haluaa myös muistuttaa mielenilmauksellaan tuoretta eduskuntaa  ja tulevaa hallitusta  median huonosta  taloustilanteesta. http://youtu.be/JEsXLEmvOPM
RTTL haluaa myös muistuttaa mielenilmauksellaan tuoretta eduskuntaa ja tulevaa hallitusta median huonosta taloustilanteesta. http://youtu.be/JEsXLEmvOPM

Radio- ja televisiotoimittajien liitto (RTTL) luovutti tänä aamuna MTV Oy:n edustajille kannanottonsa yhtiössä tiistaina alkaviin MTV:n ja Mediahub Helsingin yt-neuvotteluihin ja tuotantorakenteen uudistuksiin. Video aiheesta: http://youtu.be/JEsXLEmvOPM

Liitto haluaa muistuttaa MTV:n toimitalon luona järjestettävällä mielenilmauksellaan, että MTV:n on kunnioitettava voimassa olevia työsopimuksia. Samalla RTTL haluaa ilmaista tukensa tiistaina yt-neuvotteluihin joutuville jäsenilleen.

 

Viime viikolla MTV ilmoitti jälleen yt-neuvotteluista. Tällä kertaa kyseessä on kahdet yt-neuvottelut, joiden yhteenlaskettu vähennystarve on jopa 125 henkilötyövuotta. Toiset neuvotteluista käydään MTV Sisällöt Oy:ssä ja toiset samassa yhteydessä perustetussa Mediahub-yhtiössä. MTV Oy:n kolmatta vuotta jatkuvan rakenteellisen uudistuksen seurauksena yhtiön palveluksesta on ulkoistettu ja irtisanottu lähes koko sisällöntuotannosta vastaava henkilökunta.

 

Yhtiön on lopetettava työehtosopimusten kiertäminen ja työn tekemisen pirstaloittaminen yhä pienempiin tuotantoyhtiöihin. Tällainen työehtoshoppailu ei ole vastuutuntoisen mediayhtiön toimintatapa, eikä ole pidemmällä tähtäimellä kenenkään etu.

 

RTTL vaatii MTV Oy:tä kohtelemaan työnsä osaavia ammattilaisia hyvin, eikä pitämään heitä vain kustannuseränä. MTV:n ja sen alihankintayhtiöiden työntekijät työskentelevät jo nyt suurten paineiden alla ja henkilöstövähennykset huonontavat työssä jaksamista edelleen.

 

RTTL haluaa myös muistuttaa mielenilmauksellaan tuoretta eduskuntaa ja tulevaa hallitusta median huonosta taloustilanteesta. Lukuisissa suomalaisissa mediayhtiöissä yt-neuvottelut ovat tulleet valitettavan tutuiksi ja satoja journalisteja on jäänyt joka vuosi työttömäksi.  

 

Suomalaisen median toimintaedellytyksiä on parannettava. Digitaalisten sisältöjen arvonlisäveroa on alennettava. Lisäksi lainsäädännön pitää helpottaa kotimaisen median asemaa eikä päinvastoin. Esimerkiksi mainonnan rajoittaminen Suomessa iskee vain kotimaiseen mediaan ja antaa ulkomaisille mediayhtiöille merkittävää kilpailuetua.

Monipuolinen ja laaja-alainen kotimainen media on perusedellytys kansalaisten tasa-arvoiselle tiedonsaannille ja demokratialle.

 

Lisätietoja:

 

Radio- ja televisiotoimittajien liitto

puheenjohtaja Ari-Pekka Sirviö

ari-pekka.sirvio@yle.fi

040-5190099

varapuheenjohtaja Aura Neuvonen (paikalla mielenilmauksessa)

aura.neuvonen@metropolia.fi

041-5401111

www.rttl.fi