RTTL peräänkuuluttaa toimia suomalaisen median tukemiseksi

22.10.2015

Kotimaisen media-alan yli on pyyhkäissyt viimeisen kahden vuoden aikana supistusten ja irtisanomisten aalto. Viimeisimpänä joukkoon liittyi Sanoma Media Finland, joka yt-neuvottelujen päätteeksi irtisanoi kaikkiaan 241 henkilöä, joista lähes 50 journalisteja.

Radio- ja televisiotoimittajien liitto esittää vakavan huolensa suomalaisen median tulevaisuudesta. Henkilöstön jatkuva vähentäminen kaventaa demokraattista tiedonvälitystä, ajaa työnsä säilyttäneet työskentelemään jaksamisensa äärirajoilla ja ennen kaikkea pahentaa alan jo entisestään vaikeaa työtilannetta.

Sanoma Media Finland liittyi niiden mediayhtiöiden joukkoon, jotka maksattavat taloudelliset tappionsa työntekijöillä. Edelleen voittoa tekevien yhtiöiden omistajien tulisi kantaa nykyistä enemmän vastuuta tekemistään virheistä ja ymmärtää, että osaava henkilöstö on laadukkaan median sydän.

RTTL peräänkuuluttaa myös päättäjiä toimimaan laadukkaan kotimaisen tiedonvälityksen puolesta. Monipuolinen ja korkeatasoinen journalismi on sivistysvaltion kulmakivi, jollaiselle on nykyisessä maailmantilanteessa kasvava tarve.

Toivomme voimia ja jaksamista sekä irtisanotuille että koko Sanoman henkilöstölle.

Radio- ja televisiotoimittajien liitto

puheenjohtaja

Ari-Pekka Sirviö

ari-pekka.sirvio@yle.fi

040-5190099