Varmista tessin mukainen palkkasi Yhtyneet-lomakkeella

23.6.2016

Freelancer-työntekijän ja tuottajan avuksi luotu Yhtyneet-lomake löytyy verkkosivultamme.

Uusi lomake on apuväline neuvoteltaessa freelancer-keikkatyöstä tai muusta Yhtyneet sopimuksella tehtävästä työstä. Jos olet Yle:n määräaikainen työntekijä tai freelancer, tutustu tähän! Jos olet sopimassa Yhtyneet-työstä, täytä lomake yhdessä tuottajasi kanssa.

Yhtyneet sopimuksen käyttö on yleistynyt ja monet kesätyöntekijät ja muut määräaikaiset työntekijät saavat nyt YLE:ltä tarjouksia jatkosta tällä sopimuksella. Yhtyneet sopimus ei kuitenkaan ole tuttu tuottajille ja virheitä tapahtuu helposti.

Kun teet free-töitä Ylelle, varmista ensin, onko kyseessä aikapalkkasopimus vai Yhtyneet-sopimuksen mukainen freelance-keikkatyö. Jos kyseessä on keikkatyö, josta maksetaan ns. suoritepalkkaa (eikä aikaan sidottua palkkaa), lomake auttaa palkkion määrittelyssä; se on käytännössä Ylen ja freelancerin välinen työsopimus. Palkkio koostuu paitsi perustariffista, myös monenlaisista lisistä ja korvauksista, ja ne on kaikki otettu huomioon lomakkeessa.

Lomakkeen täyttämällä voit varmistaa, että sinulle maksetaan Yhtyneet-työehtosopimuksen mukaista palkkaa lisineen ja erillisine korvauksineen.

Uusi lomake ja itse sopimukseen ja erityisesti sen palkkioliitteisiin perehtyminen auttaa, mutta jos jokin asia mietityttää, ottakaa yhteyttä omaan luottamusmieheenne.

RTTL/ FAO:n luottamusmies on  Ingrid Svanfeldt RTTL/FAO luottamusmies, ingrid.svanfeldt@iki.fi

 Tuottajia voi pyytää olemaan yhteydessä YLE HR:n päällikköön Sami Toiviaiseen (sami.toiviainen@yle.fi). 

 Lomake löytyy tästä.