Kerro miten elokuva- ja tv-tuotanto –tes toteutui ?

9.6.2017

Journalistiliitto haluaa selvittää, miten sopimuksissa sovitut työehdot tv-tuotantoyhtiöissä toteutuvat.

Elokuva- ja tv-tuotantoja koskevan työehtosopimuksen sopimuskausi päättyy 31.10.2017. Suomen Journalistiliitto haluaa selvittää, miten sopimuksissa sovitut työehdot tv-tuotantoyhtiöissä toteutuvat, ja mitkä ovat työntekijöiden neuvotteluasemat esim. paikallisia sopimuksia tehtäessä.

Kysely koskee työsopimussuhteessa kaupallisella tv-tuotantoalalla työskenteleviä tv-ohjelmatyöntekijöitä (journalistinen työ ja tuotantotehtävät).  Kyselyn ulkopuolelle jäävät Mediahub, Yleisradio, kirkon tiedotuskeskus ym. alat, joilla on omat työehtosopimuksensa, sekä yrittäjänä tehty työ.

Jos työskentelet useille eri työnantajille, voit vastata kysymyksiin joko kokonaisuutena tai pääasiallisen työsuhteesi tietojen pohjalta.  Vapaassa palautteessa voit kommentoida tv-alan työehtoja laajemminkin.

Avaa kysely tästä.

Vastausaikaa on perjantaihin 15.9.2017 asti. Olisi hienoa saada vastauksia mahdollisimman paljon.

Kiitos, että vastaat kyselyyn! Saamme sinulta hyvää tietoa työehtosopimusneuvottelujen taustaksi ja työehtosopimuksen kehittämiseksi.

Suomen Journalistiliitosta Temen kanssa yhteistyössä tes-neuvotteluihin.

Syksyllä 20.9.2017 klo 16.30 – 19.30 SJL järjestää Hakaniemessä aiheeseen liittyvän koulutus- ja keskustelutilaisuuden. Tervetuloa mukaan sinne. Linkki ilmoittautumisiin lähetetään loppukesällä, mutta kalenterivaraus kannattaa jo tehdä.

Elokuva- ja tv-tuotantoja koskevan työehtosopimuksen soveltamisala:

Linkki elokuva- ja tv-tuotantoja koskevaan työehtosopimukseen tässä.