SJL:n yhdistyspäivillä vierailtiin Tampereen Mediapoliksessa

24.4.2018

Heli Valtonen ATOT:n puheenjohtaja kertoi vierailijoille Studio Mediapolis Oy:ssä meneillään olevista yt-neuvotteluista.
Heli Valtonen ATOT:n puheenjohtaja kertoi vierailijoille Studio Mediapolis Oy:ssä meneillään olevista yt-neuvotteluista.

Tampereella puhuttivat Aito Tehtaan ohjelmatyöntekijöihin kohdistuvat yt:t, ja kiinnostivat Mediapoliksen monet toimijat Ylestä oppilaitoksiin.

Bussi saapui parahiksi Mediapolis Factory Studiolle niin, että pääsimme hyödyntämään Uusi  päivä -sarjan tekijöiden kahvitauon ja vierailemaan lavasteissa. Virtauksen lukion aukiolla, Ainon kahvilan kupeessa Aito Tehtaan ohjelmatyöntekijöiden ATOT:n puheenjohtaja Heli Valtonen kertoi tuotannosta sekä nykyisen Studio Mediapolis Oy:n tulevaisuuden näkymistä. Huolimatta yt-neuvotteluista, yhteishenki on ollut työntekijöiden kesken hyvä ja porukka hitsautunut yhteen tiukan aikataulun vaatimuksiin. Studio ja oheistilat on rakennettu reilu kaksi vuotta sitten, tässä kompaktissa kokonaisuudessa on ollut hyvä työskennellä.

Uuden päivän kuvaukset jatkuvat heinäkuulle ja tulevaisuus riippuu mahdollisista Ylen kanssa tehtävistä sopimuksista. Kaavailuja tulevista ohjelmista on, mutta ei vielä nimiä papereissa. Tuli tunne, että tässä työskennellään vakituisina, mutta ikäänkuin pätkätöissä odotellen uusia urakoita. Järjestäytymisaste on ATOT:ssa erittäin korkea. Työehtosopimus noudattelee YOT:n sopimusta ja palkkoja pidetään asiallisina.

Uuden päivän jatkaessa tuotantoaan vieraat siirtyivät Mediapoliksen aulan neuvottelutilaan kahvittelemaan ja kuuntelemaan vastaavien tuottajien Katja Laineen, Yle Tampere, ja Kimmo Sarlinin, Ylen alue-tv uutiset eli Atvu-paja, esittelyjä ohjelmistaan. Radion nopeus reagoida tapahtumiin, juontajaparien tuttavallinen ote ja mitä on netti edellä-ajattelu aluetoiminnassa herättivät erilaisia näkemyksiä ja mielipiteitä. Atvu-pajan tuotantomekanismi, uutinen tehdään alueilla, juonnot Mediapoliksessa sekä studiotiloihin tutustuminen kiinnostivat. Osa porukasta ehti nähdä, miten juontojen taltiointi sujui. Visiitti-kierroksella esiteltiin Ylen tuotantotalo Tampereen, entisen TV2:n, studioita, pääohjaamoa,  lavastepajaa ja puvustamoa.. Rekvisiittavarastossa nähdyt interiöörit, varsinkin vuosisadan takainen siirtomaakauppa, taisivat tehdä vaikutuksen vieraisiin, samoin Ransun 40 vuoden aikana kertynyt vaate- ja asustekokoelma. Vieraita muistettiin kierroksen lopuksi rintamerkillä, Pikku Kakkosen logo oli tällekin ryhmälle se suurin hitti.

Mediapolis, entinen TV2 tai Tohloppi vielä monen suussa, on Suomessa ainutlaatuinen kokonaisuus Ylen julkista palvelua isoine tv-tuotantoineen, yksityisiä media-alan toimijoita, sekä Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredun tarjoamaa koulutusta. Yle järjestää tiloissaan tutustumiskierroksia muillekin kiinnostuneille.

Yhdistyspäivillä Mediapolis-oppaana ja raportoijana Kari Romppainen, YOT Tohlopista