Vielä ehdit ehdottaa valtion tiedonjulkistamispalkinnon saajaa

12.11.2012

Lähetä ehdotuskesi 16.11. mennessä.

Oletko nähnyt tai kuullut hyvän ohjelman, joka pitäisi palkita tiedonjulkistamispalkinnolla? Kotimaisen, sähköisessä välineessä tänä vuonna tulleen helmen, jonka tekijä on RTTL:n jäsen?

Tee perusteltu ehdotus palkittavasta radio- tai televisio-ohjelmasta, verkkojulkaisusta tai henkilöpalkinnon saajaksi. Pane näyte mukaan ja lähetä se tiedonjulkistamispalkintoehdokkaiden valintaa valmistelevalle työryhmälle 16.11.2012 mennessä osoitteeseen Helena Pekarila, PL 76, 00024 Yleisradio tai sähköpostilla helena.pekarila@yle.fi

***********************************

Tässä alla palkinnon myöntämisen perusteet:

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan esityksestä.

Palkinnot myönnetään tieteellisen, taiteellisen ja teknologisen tiedonvälityksen alalla tehdystä merkittävästä tiedonjulkistamistyöstä, joka on lisännyt kansalaisten tietämystä ja antanut virikkeitä yhteiskunnalliselle keskustelulle. Palkinto myönnetään ajankohtaisesta tiedonjulkistamistyöstä, jonka tuote voi olla korkeatasoinen tietoteos tai muu tietotuote. Palkinto voidaan myöntää myös esimerkillisestä, pitkäjänteisestä ja monimuotoisesta tiedonjulkistamistyöstä. Palkinnot myönnetään tekijälle tai työryhmälle. Erityisen ansioituneesta ja pitkäaikaisesta työstä voidaan myöntää tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinto. Palkintoa ei myönnetä suppeille asiantuntijapiireille tarkoitetuista tieteellisistä julkaisuista tai suppean yleisön oppimateriaalien tuottamisesta.

Tiedonjulkistamisen valtionpalkintoja on myönnetty vuodesta 1968 alkaen. Vuosina 1968 -1971 palkintoesityksen teki opetusministeriön asettama palkintotoimikunta. Vuonna 1972 esitysten tekeminen annettiin vasta perustetun tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan tehtäväksi.