Kurssit

Haku Olli Seurin haastattelukursseille on päättynyt


Haastatteleminen on yksi toimittajan perustaidoista. Se on niin arkipäiväistä, että sitä jää harvoin pohtimaan tarkemmin: Mikä journalistinen haastattelu oikeastaan on? Millaista tietoa haastattelemalla voi saada? Entä millaista vuorovaikutusta onnistuneen haastattelun tekeminen edellyttää?

RTTL:n haastattelukoulutuksessa toimittaja Olli Seuri tarjoaa syväsukelluksen haastattelun maailmaan. Kurssi tarjoaa lisäeväitä ja ymmärrystä haastatteluiden tekemiseen, erilaisten tilanteiden hallintaan ja oman haastattelijan identiteetin vahvistamiseen.

Koulutuksen sisältö perustuu Olli Seurin kirjaan Avoin kysymys – Haastattelun käsikirja sekä hänen työhönsä haastatteluiden parissa. Koulutuksessa tutustutaan Seurin ajatuksiin haastattelemisesta ja haastattelun pelikirjasta. Lisäksi käydään läpi haastattelu osana journalistista työprosessia sekä läsnäolon ja haastattelijan identiteetin merkitys haastattelussa.

Kursseja on kolme ja ne järjestetään etänä Teams-kursseina.


• 21.9.2021 klo 18–20
• 30.9.2021 klo 18–20
• 6.10.2021 klo 18–20 (tämä kurssi saatetaan järjestää läsnä ollen)


Kullekin kurssille otetaan enintään 25 osallistujaa. Kurssin voi käydä vain kertaalleen.

Merkitse hakulomakkeeseen itsellesi sopivin kurssiajankohta ja perustele hakemuksesi lyhyesti. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).

Kurssit ovat osallistujille maksuttomia. Kurssin laiminlyömisestä ilman pakottavaa syytä peritään 30 euron ”no show”-maksu.

Hakuaikaa on jatkettu 12.9.2021 asti. 

Kurssien järjestämisen mahdollistaa Kopioston Radio- ja televisiotoimittajien liitolle myöntämä järjestökorvaus.