Jäsenyhdistykset

Kenelle ?

Radio- ja televisiotoimittajien liitto RTTL on radiossa, televisiossa sekä ohjelma- ja tuotantoyhtiöissä työskentelevien ohjelmatyöntekijöiden ja alan opettajien sekä av-kääntäjien ammattiliitto. Jäseniä on 4600.

Ammattejamme

Olemme mm.  radio-, tv- ja nettitoimittajia, ohjaajia, äänitarkkailijoita, kuvaajia, kuvaussihteereitä/tuotantokoordinaattoreita, tutkijoita, media-alan opettajia ja kouluttajia, miksaajia, kameramiehiä, uutispäälliköitä, leikkaajia, tuottajia, toimitussihteereitä, lähetysohjaajia, kuuluttajia, juontajia sekä av-kääntäjiä. Työsuhteiden kirjo on laaja: jäsenissämme on työsuhteisia, freelancereita ja yrittäjiä. 

Jäsenet toimivat viidessä itsenäisessä jäsenyhdistyksessä, joiden sivuille pääset vasemmalta klikkaamalla. 

Mihin liittoa tarvitaan?

Radio- ja televisiotoimittajien liitto RTTL valvoo jäseniensä,  jäsenyhdistystensä yhteisiä etuja, tukee niiden edunvalvontaa ja kehittää yhteistyötä. RTTL:n päätehtäviä ovat sähköistä mediaa koskeva viestintäpoliittinen vaikuttaminen, tekijänoikeuksien puolustaminen ja vaikuttaminen Suomen Journalistiliitossa SJL:ssa.  RTTL puolustaa toiminnassaan journalismia, journalisteja ja sananvapautta. 


Jäsenten ammattikirjo on laaja. Kuva: Ari-Pekka Sirviö
Monet TV-draaman ammattilaiset ovat RTTL:n jäseniä. Kuva: YLE Kuva-arkisto.