RTTL: Ylen yt-neuvottelut vaarantavat riippumattoman tiedonvälityksen

15.9.2014

Yleisradio ilmoitti 15.9.2014 aloittavansa yt-neuvottelut, jotka koskevat yli tuhatta yhtiön työntekijää. Tämänhetkisen arvion mukaan jopa 185 henkilön työsuhde päättyisi. Kyseessä ovat poikkeuksellisen suuret yt-neuvottelut media-alalla. 

Radio ja televisiotoimittajien liitto RTTL on huolissaan yt-neuvottelujen ja mahdollisten vähennysten vaikutuksesta suomalaiseen mediaan ja riippumattomaan tiedonvälitykseen. Nykyisen tietotulvan aikana on erittäin tärkeää, että kansalaisille turvataan puolueettoman tiedon saanti ja ammattitaitoinen journalismi, joka tarkastelee tietoa kriittisesti ja neutraalisti. 

Eduskunta teki keväällä päätöksen Yle-veron indeksikorotuksen jäädyttämisestä. Suomalaista demokratiaa ja journalismia heikentävä päätös oli kauaskantoisempi kuin ehkä osattiin aavistaakaan. Nyt päätöksen seuraukset kohdistuvat ammattitaitoiseen henkilöstöön ja ohjelmatuotantoon.

RTTL vetoaa, että kaikki osapuolet tekevät parhaansa, jotta yt-neuvottelut käydään rakentavassa hengessä ja niiden aikana etsitään aidosti vaihtoehtoja irtisanomisille. 

RTTL toivoo voimia ja jaksamista neuvottelijoille ja neuvottelujen kohteena oleville.

Lisätietoja:

Ari-Pekka Sirviö
Puheenjohtaja
Radio- ja televisiotoimittajien liitto
aripekka.sirvio@gmail.com
Puh. 040 519 0099