SJL:n kevätvaltuusto pohti tulevaa

21.5.2015

Kevätvaltuustossa käytiin tulevaisuuskeskustelua.
Kevätvaltuustossa käytiin tulevaisuuskeskustelua.

Suomessa jo lähes kolmannes työvoimasta on perinteisten työsuhteiden ulkopuolella eikä media-ala ole poikkeus. Tässä on haastetta myös Journalistiliitolle. Tulevaisuus puhutti liiton kevätvaltuustoa, joka on koolla Helsingissä 21. – 22.5.

 

Tanskan Journalistiliiton  puheenjohtaja Mogens  Blicher  Bjerregård antoi eväitä tulevaisuuden pohdintaan. Alkaa olla jo kiire ettei ay- liike häviä historiallisena jäänteenä. 

-Määrittäkää toimintaympäristö ja uudistakaa palvelut vastaamaan uutta toimintaympäristöä, hän kiteytti.

Keskustelussa oli  esillä myös vireillä oleva keskusjärjestöselvitys, jota Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho esitteli.  Aiesopimus suurliitosta on tarkoitus allekirjoittaa noin vuoden kuluttua.

RTTL:n hallitus pitää hyvänä asiana, että uuteen keskusjärjestöön liittymisen  edut ja haitat selvitetään ja tuodaan avoimesti esille mutta korostaa, että selvitystyö ei saa tarkoittaa sitoutumista mihinkään.

Journalistiliittoon perustettu yhdistysrakenteen uudelleenarviointivaliokunta eli YRA selvittää seuraavan neljän vuoden aikana mihin suuntaan liiton rakenteita on syytä reivata. RTTL:oa valiokunnassa edustavat Tapio Räihä ja Ari-Pekka Sirviö.