RTTL kritisoi MTV:n tapaa toimia

11.6.2015

MTV ilmoitti tänään 82 henkilön suorista irtisanomisista. Henkilöstölle uutinen on ennen kaikkea järkyttävä, mutta se on myös uusi synkkä luku suomalaisen journalismin ja MTV:n viime vuosien historiaan.

 MTV ulkoisti tuotantoaan pienempiin perustettaviin yhtiöihin jotka irtisanoivat ensi töikseen suuren osan työntekijöistään.

Toisen tänään tulleen uutisen mukaan myös verottaja on huomannut, mistä ulkoistamisissa on pohjimmiltaan kyse. MTV perustaa uusia yhtiöitä ja ulkoistaa toimintojaan vain halvempien työehtosopimusten toivossa. Verottajan mukaan useimmat alihankkijoilla työskennelleet ovat kuitenkin työsuhteessa suoraan MTV:een.

MTV osoittaa ulkoistamisilla ja irtisanomisilla piittaamattomuutta työntekijöistään ja suomalaisesta journalismista. Taloudelliset tappiot siirtyvät työntekijöiden maksettaviksi ja journalisteista on tullut MTV:lle vain menoerä eikä voimavara. Yhtiöllä näyttää olevan varaa luopua kokeneista ja osaavista työntekijöistä pörssitalouden nimissä.

Radio- ja televisiotoimittajien liitto kritisoi MTV:n tapaa toimia ja toivoo, että yhtiö palaa vaalimaan osaltaan journalismia ja journalistista työtä. Suomalaisen mediakentän kaventuminen ei ole kenenkään etu.

Irtisanomiset ovat myös suuri henkilökohtainen tragedia irtisanotuille ja heidän kollegoilleen. Haluamme osoittaa heille myötätuntomme ja toivomme jaksamista tässä surkeassa tilanteessa.

Radio- ja televisiotoimittajien liitto  

puheenjohtaja Ari-Pekka Sirviö

ari-pekka.sirvio@yle.fi

040-5190099