Digitaalisen journalismin trendit Euroopassa - aamiaistilaisuus

29.9.2017

Digital News Initiative -hanketta esitellään 5. lokakuuta Helsingin Musiikkitalossa.

 

 Mihin eurooppalainen uutisjournalismi suuntaa? Mitkä ovat ne digitaalisen journalismin päätrendit joihin Eurooppalaiset mediatalot, startup-yritykset ja innovaattorit uskovat? Entä miten ne vertautuvat tilanteeseen Suomessa? Tervetuloa aamiaistilaisuuteen kuulemaan raportti digitaalisen journalismin trendeistä.

Digital News Initiative on Googlen ja eurooppalaisten uutistalojen yhteinen hanke. Siihen kuuluu tällä hetkellä noin 200 jäsentä. Osana toimintaansa hanke rahoittaa uutistoiminnan kehittämistä. Se on vuoden 2016 jälkeen arvioinut yli 3000 hankehakemusta. Näistä 748 toimijaa on haastateltu ja 359 projektia 29 Euroopan maassa on saanut rahoitusta, yhteensä 73 miljoonan euron edestä. Suomalaisia hankkeita on tuettu noin miljoonalla eurolla.

Hankehakemukset antavat ainutlaatuisen mahdollisuuden luoda katsaus niihin trendeihin ja suuntiin joihin ala uskoo tulevaisuutensa ja rahansa. Aamiastilaisuudessa esitellään raportti näistä trendeistä. Tilaisuus on suunnattu sekä kirjoittaville toimittajille että ajattelijoille, digikehittäjille kuin liiketoiminnan suuntaa pohtiville. Kutsun voi jakaa kaikille journalismin tulevaisuudesta kiinnostuneille talon sisällä.

Tilaisuudessa esitellään myös Reuters-instituutin Digital News Report -raportin päähavainnot.

Aika: 5.10.2017 klo 8.30-10.00 (ohjelma alkaa klo 8.45). 
Paikka: Musiikkitalon Terassilämpiö (Mannerheimintie 13 A, Helsinki)

Tilaisuudessa DNI:n Eero Korhonen esittelee digitaalisen journalismin trendit Euroopassa. Allerin toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä sekä Locationews-palvelun perustaja Markus Sjöberg kertovat omista konkreettisista tulevaisuuden projekteistaan - molemmat projektit ovat saaneet rahoitusta DNI:n rahastolta. DNI:n Christian Heise kertoo tarkemmin itse rahastosta sekä antaa käytännön neuvoja rahoituksen hakemiseen - rahaston neljäs hakukierros on auki 12.10. saakka. 

Ilmoittaudu osoitteessa www.vapamedia.fi/ilmoittaudu tai sähköpostitse alla olevin tiedoin.

Lisätietoja:
Timo Nurmi, timo.nurmi@vapamedia.fi050 3493597