Elokuva- ja tv-tuotantojen tes-neuvottelutulos hyväksytty

4.6.2020

Journalistiliitto, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme ja työnantajia edustava Palvelualojen työnantajat Palta pääsivät perjantaina 29.5. neuvottelutulokseen elokuva- ja tv-tuotantoja koskevasta työehtosopimuksesta. 

Neuvottelutulos hyväksyttiin 4.6.

Neuvottelutuloksen mukaan alalle saataisiin reilun kahden vuoden (25 kuukautta) sopimus, palkankorotus olisi sopimuskahdella 3,3 prosenttia ja kilpailukykysopimus poistuu.

”Neuvotteluissa keskeiseksi asiaksi nousivat työssäjaksamisen ongelmat ja pitkät työpäivät. Nyt tämä sopimus tuo parannusta jaksamiseen työssä”, sanoo alan vastuuasiamies Terhi Tarvainen Journalistiliitosta.

Soveltamisala määriteltiin neuvotteluissa uudelleen, nyt sopimus kattaa tämän alan aiempaa täsmällisemmin.

”Tämä oli poikkeuksellinen puolen vuoden neuvottelukierros kolmen kuukauden katkoineen. On huojentavaa, että saimme nyt aikaan neuvottelutuloksen, vaikka kierros oli tällä kertaa vaikea”, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Tulos menee vielä osapuolien hallintojen päätettäväksi. Työehtosopimuksen piirissä on noin 700 elokuva- ja tv-tuotantoalojen työntekijää Paltan jäsenyrityksissä. Sopimus oli Journalistiliiton aloista viimeinen, jolle saatiin sopimus tällä neuvottelukierroksella.
Lisätietoja: Petri Savolainen, edunvalvontajohtaja, Journalistiliitto, puhelin 050 5342 485