Ylen ohjelmatyöntekijöiden neuvotteluja jatketaan 25.2.

9.12.2019
Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden tes-neuvotteluille saatiin jatkoa helmikuun lopulla ja seuraava  tapaaminen työnantajan edustajien kanssa on 25.2. 


Lokakuussa aloitettujen tes-neuvottelujen pitkityttyä ja mutkistuttua, Yleisradion ohjelmatyöntekijät lopettivat lisä- ja ylityöt 3.12. Lisä- ja ylityökieltoa jatkettiin viikolla, mutta aidon neuvotteluyhteyden varmistuttua, kielto keskeytettiin 13.12.  

Työntekijät eivät tehneet lisä- tai ylityötä siksi, että työnantajaa edustava Palvelualojen työnantajat Palta oli kieltäytynyt neuvottelemasta kilpailukykysopimuksen poistamisesta Yleisradion työehtosopimuksesta. 

”Työehtosopimuksen sisällöstä eli teksteistä oli jo päästy sopuun ja uskon, että palkoistakin olisi päästy. Meille kikytuntien poisto on kuitenkin olennainen osa sopimuksen kokonaisuutta. Tästä Palta ei ollut valmis keskustelemaan”, Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho sanoo.

Yleisradion kaksivuotinen työehtosopimus päättyi lauantaina 30.11. Journalistiliitto ja Palta ovat käyneet neuvotteluja uudesta sopimuksesta lokakuun puolesta välistä asti.